Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2015-05-22 07:00:00 • 8 min lezen

Trijntje Oosterhuis - Walk Along

Label: Warner Music Eindoordeel : 8  

Trijntje bracht deze week haar nieuwe album Walk Along uit. Afgelopen dinsdag kwam ze de halve finale van het Eurovisie Songfestival niet door met de titelsong. Maar laten we vooropstellen dat Trijntje groter is dan deze wedstrijd en in Nederland een alom gerespecteerde zangeres is.  

Een geweldige carrière Miss Oosterhuis is niet zo maar een naam in muziekland. Ik durf te stellen dat het waarschijnlijk de beste zangeres is die ons kikkerlandje voorgebracht heeft. En daar heeft ze de afgelopen jaren, op haar eigen wijze, respect mee afgedwongen. Het muzikale avontuur begon natuurlijk met Total Touch, de band die ze samen met haar broer Tjeerd vormde. Haar titelloze solodebuut uit 2003 is de start van een imponerende carrière met een geheel eigen keuze aan repertoire. Denk aan het album The Look Of Love, waarin ze songs van Burt Bacharach op eigen wijze vertolkt. Maar denk ook aan een duet met Lionel Richie en een album vol met soulklassiekers. En natuurlijk haar deelname aan het Eurovisie Songfestival, een uitdaging die veel artiesten niet aan durven gaan.  

Samenwerking met Anouk Titelsong ‘Walk Along’ is de afsluiter van dit album en waarschijnlijk is alles over dit nummer al gezegd en geschreven. De samenwerking met Anouk krijgt op dit album een vervolg want zo’n beetje alles is door haar geschreven. Verder werd er samengewerkt met de Zweedse topproducers Tore Johansson en Martin Gjerstad. Beide heren hebben een ruimte internationale staat van dienst (oa. Franz Ferdinand). Zoals Trijntje al vaker heeft bewezen ligt de soul haar prima en ook op dit album loopt deze muziekstijl als een rode draad door de elf tracks. Opener ‘The Choice I’ve Made’ ademt soul uit en ook ‘I Believe In You’ is lekker dansbaar. Trijntje laat bij een nummer als ‘Your Soul Is Gone’ horen diverse stijlen met elkaar te kunnen combineren. Soul, funk en een beetje pop vloeien moeiteloos in elkaar over waarbij de backing vocals ook erg lekker klinken en het nummer naar een hoger niveau tillen. Meer mainstream zijn nummers als ‘Broken Alone’ en het heerlijk swingende ‘What Can I Say’. Hoogtepunten van het album zijn waarschijnlijk ‘My Everyday Angel’ en ‘I Don’t Miss You’; eerstgenoemde is een heerlijke soulballad waar alles waartoe Miss Oosterhuis vocaal toe in staat is samenkomt en laatstgenoemde is meer een gospelballad die ontzettend vakkundig wordt opgebouwd naar een geweldige climax.

 

Eindoordeel Trijntje levert weer een kwalitatief hoogstaand album af. Haar fantastische stem tilt dit album naar het niveau dat we eigenlijk inmiddels van haar gewend zijn. 2015 beloofd verder een mooi jaar te worden. Dit album, deelname aan het Eurovisie Songfestival, een clubtour en als afsluiting de HMH op 18 december. Wat kan een artiest zich nog meer wensen.

Data tour: 25-09-2015 Effenaar, Eindhoven 02-10-2015 Gebouw T, Bergen op Zoom 03-10-2015 Oosterpoort, Groningen 16-10-2015 Parkstad Limburg Theaters, Heerlen 23-10-2015 Doornroosje, Nijmegen 24-10-2015 Mezz, Breda 29-10-2015 Luxor Live, Arnhem 06-11-2015 Metropol, Hengelo 19-11-2015 013, Tilburg 20-11-2015 Hedon, Zwolle 18-12-2015 Heineken Music Hall, Amsterdam

Deel via social media: