Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-10-18 07:00:00 • 7 min lezen

Trivium - Silence In The Snow

Trivium – Silence In The Snow Label: Roadrunner Eindoordeel: 8

Het nieuwe album van Trivium wordt geïntroduceerd met een spannende game/ film muziek “Snowfall”, dat geheel passend is in het vervolg van een metal rock act. Het is inmiddels het zevende album van deze Amerikaanse heavy metal act. Al is de naam van Heavy voor velen afschrikwekkend, is de muziek van Trivium zeker melodieuzer dan vele metal acts. Het is wat doordachter en gemakkelijker in het gehoor liggend. Qua teksten weten de heren het poëtisch te brengen. Het is dan ook niet vreemd dat deze band iedere keer weer de hitlijsten binnen dringen. Ja, de Nederlandse hitlijsten…

Het titelnummer is al een heerlijk begin dat gevolgd door een steviger “Blind is Leading the Blind”. “Dead and Gone” kent een grunge couplet maar een aanstekelijk refrein waardoor Trivium aangeeft dat ze allerlei disciplines binnen de heavy metal beheersen. Natuurlijk mogen de gitaarsolo’s niet ontbreken maar dit zijn over het algemeen beperkt tot enkele accoorden en onder de zangpartijen wordt er regelmatig een gitaar solo weggegeven. Kort en misschien niet geheel als solo te betitelend.

De drive in “The Ghost is Hunting You” is heerlijk en krijgt een publiek zeker in beweging. Het tempo wordt gedurende het album opgevoerd en “Pull Me From de Void” krijgt zelfs een Iron Maiden trekje. Snelle dubbele drums, melodieuze gitaarlickjes en afwisseling in ritmes.

Trivium zal wellicht het komend jaar weer op vele metalfestivals gaan verschijnen.

Deel via social media: