Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-10-06 07:00:00 • 12 min lezen

Tuxedomoon & Cult With No Name – Blue Velvet Revisited

Tuxedomoon & Cult With No Name – Blue Velvet Revisited Label: Crammed disc Eindoordeel: 8

Bij de titel “Blue Velvet” is al snel de link gelegd met de gelijknamige film van David Lynch. Het geluid van deze films zijn veelal typerend, spannend en dragend bij het beeld. Twin Peaks was een van de meest klassieke series van de man. De nieuwe kijk op het oude werk van Blue Velvet geeft een documentaire waarbij dit album is opgenomen.

Kamermuziek met strijkers van “Lomberton” geef de hedendaagse klassieke stijl weer. Maar het dromerige “Do It For Van Gogh” brengt de rust over je heen. Het is een kracht van Tuxedomoon die inmiddels een cultstatus heeft bereikt. Niet dat men saaie nummers maakt, daarvoor is het nodig om vaker naar dit (en andere albums) te luisteren voordat het je te pakken heeft. Met “So Fucking Suave” gaat men van de jazz naar het spooky Lincoln Street met oprichter en voormalig Ultravox zanger John Foxx.

Tuxedomoon van Blaine Reininger (ook solo) is een van de grondleggers van de alternatieve electropop dat eind jaren 70 al hun eerste clubclassic “Half Mute” kende. Het blijft dan ook altijd mooi om te zien/ horen wat deze act doet met de huidige muziek. Even out of the box denken en dan komt er weer iets nieuws waar derden gretig gebruik van maken.

Deel via social media: