Zoek...
Twin Peaks – Lookout Low

Twin Peaks – Lookout Low

Label: Communion rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-09-18 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Twin Peaks – Lookout Low

De indie rockers van Chicago weten met Lookout Love hun vierde album de producer Ethan Johns te strikken. Deze man is verantwoordelijk voor de producties van Ryan Adams, Paul McCartney’s New en Kings of Leon albums.

Dit is een goede zet geweest, want je hoort dat de band een groei heeft door gemaakt. De songs zijn gedegen composities. De instrumenten zijn uitgesproken maar in balans op aanwezig. ‘Better Than Stoned’ waar de gitaren, achtergrond vocalen en piano stukken elkaar opvolgen en gelijk ook elkaar weer ruimte geven. De songs worden intiem en klein gemaakt met akoestische gitaren zoals het ‘Un Familiar Sun’. De keus van drumpartijen zijn niet direct voor de hand liggend waardoor het opvalt in het totaal. Het zijn ideeën  die Johns wellicht aandragen. Met de single ‘Dance Through It’ wordt een vorm van dreampop gevonden en ‘Lookout Low’ is met ‘Oh Mama’ het stevigste nummer op het album. Hierdoor is het statement van indie rockers gewijzigd in een indie popact.


Het album kent in het geheel niet een echte highlight waardoor het allemaal hetzelfde gaat klinken wanneer je het meerdere keren beluisterd. Al is er  niets mis met het album en is het erg vermakelijk!

Indie

Deel via social media: