Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-02-21 07:00:00 • 5 min lezen

Twin Peaks - Wild Onion

Twin Peaks – Wild Onion Label: Caroline Eindoordeel: 7

Twin Peaks, een serie over een dorpje bij de Canadese grens, waar agent Dale Cooper een onderzoek doet op de moord van Laura Palmer. De trage film kende dezelfde soort trage muziek.

De Twin Peaks die het album “Wild Onion” uitbrengen komt uit Chicago, terwijl de echte Twin Peaks heuvels in San Francisco liggen. Het is een jonge alternative rock band speelde onlangs in het Tolhuis van Amsterdam. Het is een energieke band dat lekkere aanstekelijke nummers maakt als Sloop Jay D. Het doet soms denken aan Ramones en oude Stooges/Iggy Pop sound. De jonge bandleden met een gemiddelde van 20 jaar, gaan er gewoon voor. Deze eerlijkheid hoor je op het album. Niet te ingewikkeld maar gewoon lekkere songs met een naam “Strawberry Smoothie” of “Sweet Thing”. Een paar akkoorden en een (soms gebrekkige) solo, maar met veel charme gedaan.

Met “Mirror Of Time” weet men zelfs Beatles sfeertje te creëren en met “Making Breakfast” komt men dicht bij the Smithereens. Of het experimenteel nummer “Strange World” is een leuk mini tussendoortje dat verder ook niet uitgewerkt is. Deze variaties maakt het album aantrekkelijk en live zal de band alles geven wat men heeft. Zeker een band om in de gaten te houden, men heeft zeker meer in hun mars en dat zal de komende jaren gaan blijken!

Deel via social media: