Zoek...
Two of a Kind - Rise

Two of a Kind - Rise

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-26 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
7

Two of a Kind - Rise

Het debuut album van de band Two of a Kind is alweer een decennia geleden en deze maand komt het vervolg. Het is Terra Nova man Fred Hendrix die het brein is achter Two of A Kind. Samen met zijn maatjes drummer Hans in t Zand, gitarist Gesuino Derosas, en broeder Ron Hendrix weten ze weer een heerlijk rockalbum te brengen.


Het mooie is dat deze Nederlandse act twee zangeressen gebruikt. Ester Brouns (Maasbree) en Anita Craenmehr (Horst) die de zangpartijen prachtig weten af te wisselen. ‘Rock Your World’, ‘Here is the Now’  het semi-akoestische ‘Naked’ en ‘Wheel of Life’ kennen veel voor de hand liggende riffjes of zanglijnen, maar het klinkt allemaal heerlijk in het gehoor. Lekkere jaren 80 -90 melodic rock dat we vooral uit het buitenland kennen.  

Het tweede album van Two of a Kind brengt geen verrassingen. Wel heb je een album vol heerlijke voor de hand liggende rocksongs. Goed in gezongen, goede muzikanten en het staat live als een huis.
Misschien wel beter dan op plaat, want het is nu nog wat cleaner opgenomen. Dat weerhoudt niet dat ‘Touch the Roof’ en ‘Higher’ prima songs zouden zijn op een album van Heart of een Marillion met zangeres.

 

Melodic Rock

Deel via social media: