Zoek...
UB40 - A Real Labour of Love

UB40 - A Real Labour of Love

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-23 07:00:00 • min lezen

Reggae
7,5

UB40 – A Real Labour of Love

Het verhaal van de Engelse reggae act UB40 loopt tegenwoordig over twee sporen. Een versie van de originele act met Robin Campbell, Jimmy Brown, Earl Falconer en Norman Hassan of de andere versie met de namen Ali Campbell, Astro en Mickey Virtue.

Beide acts spelen de hits van hun succesvol album Labour of Love en beide willen laten weten dat ze de enige echte band is. Nu is er een vervolg op dit album. A Real …. wil Ali Campbell en de zijnen even laten weten dat zij originele zanger hebben ipv de neef van.
Het album is ook frisser dan de andere band die we onlangs hebben gezien.  “Making Love”, “How Could I Leave” en het aanstekelijk nummer “Telephone Love/ Rumous” zijn nummers die tot het betere werk van UB40 mogen worden gerekend. Met een maatschappelijke teksten over rassen en apartheid in “Hard Times” en “International Herb” kijkt men even verder de love-songs die met “Moving Away” en “Ebony Eyes” ook aanwezig zijn.

Het tempo is wat hoger waardoor de reggae swing wat beter tot zijn recht komt, maar aan het eind van het album kunnen we toch zeggen dat het doorsnee tempo-variatie er op laag is.
Maar een prima album om de lente mee te gaan beginnen.

 

Reggae

Deel via social media: