Zoek...
Ultraphonix – Original Human Music

Ultraphonix – Original Human Music

Label: EarMusic

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-07 07:00:00 • min lezen

Funk / Jazz / Pop / Rock
8

Ultraphonix – Original Human Music

Het debuutalbum van de band Ultraphonix geldt als een start van een project. Samen met Pancho Tomaselli (War) en sessie drummer Chris Moore weten Living Colour zanger Corey Glover en Dokken gitarist George Lynch hier een superband te smeden.

Het album krijgt de titel waarmee alles wordt gezegd. Geen computers, maar real human music. Het album begint al heerlijk met ‘Baptism’. Een mix van powerrock funk en jazzy pop. Dat is het begin maar kent heerlijke songs als met ‘Take A Stand’ een cross-over sound van funk en rock. Dit past in de sfeer van Living Colour. Het is goed dat George Lynch ook de andere kant van zijn kunsten laat zien. Als gitarist van Dokken en Stryper zanger Michael Sweet  wordt hij nog steeds als gitarist onderschat. De funk in de  jazz sound van ‘Soul Control’, de smooth poprock van ‘What You Say’ of het experimentele funkyrock ‘Power Trip’.

Het is dan ook een opvallend album dat weer even de buiten de kaders van de huidige rock en  popsound baant. Niet alles is even strak ingezongen, maar het geeft de power en het enthousiasme weer waarmee dit album is opgenomen. Een heerlijke superact dat voor mij wel een doorstart mag maken door op tour te gaan en gezamenlijk vervolg gaat opnemen.

Funk / Jazz / Pop / Rock

Deel via social media: