Zoek...
Undercurrent Trio – High Tide Low Tide

Undercurrent Trio – High Tide Low Tide

Label: Flea Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-17 07:00:00 • min lezen

Jazz
7,5

Undercurrent Trio – High Tide Low Tide

Het internationale jazz trio Undercurrent Trio kent een Argentijnse drummer Marcos Baggiani en gitarist Guillermo Celano en een Nederlandse saxofonist Iman Spaargaren. Met hun nieuw album High Tide Low Tide komt de Argentijnse passie en de Calvinistische nuchterheid bijeen.


Het is dan ook te horen op de plaat dat met de passie van het nummer ‘Man Bear Pig’ aftrapt. Als tegenpool volgt een heerlijk ontspannen versie van ‘Dream A Little Dream of Me’. Hiermee zijn de troeven van het trio direct helder neergelegd. Het subtiele gitaarwerk dat duelleert met de saxofoon.
dit over een basis tapijt van percussie en drums, met een vleugje bas. Het album kent ook niet  de nerveuze jazz vorm van de vrije geluiden. Het is allemaal goed in balans waardoor de songs ook songs mogen zijn en blijven. ‘Stone’ en Everlasting Guest mogen dan wat rustiger klinken, met ‘Blues Pump’ weet men wel weer uit te pakken. Natuurlijk zitten er ook wel typische jazzstukken tussen waaronder het ‘Get A Life’,’Evocation’ en ‘Prelude’. Dit contrast is prima opgebouwd op dit album, waardoor het een goed album voor de jazz liefhebber is, maar ook voor iemand die er op een luchtige manier van wil proeven.

Jazz

Deel via social media: