Zoek...
Unruly Child – Big Blue World

Unruly Child – Big Blue World

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-08-11 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

Unruly Child – Big Blue World

Het verhaal van de band Unruly Child gaat terug naar de begin jaren 90. Eigenlijk is er niet veel van deze act te vinden als Unruly Child, maar de heren hebben zeker ene bijzondere carrière in d rockwereld. Marcie Michella Free is de voormalige zanger van de band King Cobra die toch tot de topacts van de AOR behoorde. Dit was toen nog onder zijn naam Mark Free.

Wanneer Mark zijn transformatie naar Marcie inzet, stopt deze band half jaren 90. Gitarist Bruce Gowdy weet met Stone Fury en World Trade de wereld te veroveren en toetsenist Guy Allison sluit aan bij de Doobie Brothers.
Wanneer de band met regelmaat een reünie album voortbrengt is het nooit tot een volledige doorbraak gekomen. Nu weet de originele band weer een album te maken dat er mag zijn!

De songs zijn weer speels binnen de melodic rock. De band weet te openen met ‘Living in Someone Elses Dream’. Pakkend en gelijk een knipoog naar de 80’s rock. Opvallend zijn hier weer de toetsen die sterk aanwezig zijn.  Rechttoe rechtaan met ‘All Over The World’ en het pakkende  ‘Dirty Little Girl’ of de ballad ‘Breaking the Chains’ zijn prima songs waarbij we niet hoeven afvragen of de stem van Mike naar Marcie veel invloed heeft voor de muziek. Haar (voormalig zijn) stem klinkt nog steeds als een klok, waardoor de band niets inboet ten opzichte van toen. Goede liedjes en pakkende rock refreintjes.

Melodic Rock

Deel via social media: