Zoek...
Uriah Heep - Living the Dream

Uriah Heep - Living the Dream

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-17 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Uriah Heep – Living The Dream

De band Uriah Heep behoort tot de dinorockers uit de oertijd. De band wist zich begin jaren 70 tot een baanbrekende act te manifesteren. De album van toen als Very Umble, Salisbury, Look At Yourself zijn enkele albums die tot wereldklassiekers behoren. Tevens behoort het live album van dit tijd nog steeds een van de beste rockalbums. Dan hebben we het over de bezetting met de wereldzanger David Byron, Ken Hensley, Mick Box, Lee Kerslake en diverse bassisten waaronder Trevor Bolder van Bowie.

Tegenwoordig is de band met Mick Box (als origineel bandlid) met Bernie Shaw en Phil Lanzon al langer bij elkaar dan de hoogtijdagen in de jaren 70. Na het overlijden van Trevor Border en de pensionering van Lee Kerslake zijn Russel Gilbrook (Van Morrison en John Farnham) en Davey Rimmer de vervangers.

Inmiddels is Living The Dream het 24ste album van de band. Met dit album weet de band (lees Mick Box en Bernie Shaw) te realiseren dat de droom waarin men leeft maar voortduurt wanneer je er zelf iets aan doet. Het gaat deze heren niet meer om het geld, maar de liefde voor muziek.

De prachtige vocalen zijn er nog steeds en zijn ook weer op dit album ruimschoots aanwezig. ‘Waters Flowing’ en ‘Take Away My Soul’ krijgen prachtige meezing refreintjes mee. Alles is gezegd met “It’s All Been Said’, een ode aan de oude sound en waar men groot mee is geworden. Op dit album horen we wel veel gitaar en keyboard solo waardoor de songs soms te lang gaan duren. ‘Take Away My Soul‘ en ‘Rocks  In The Road’ duren dan net iets te lang om te blijven bouwen.
Hierdoor is het album wat onrustig en wordt de invloed van Bolder wellicht gemist. Maar voor de Heep Fans is het zeker weer een prima album maar zal het niet tot de topalbums gaan behoren.

Rock

Deel via social media: