Zoek...
Uriah Heep – Magician Birthday re-issue

Uriah Heep – Magician Birthday re-issue

Label: BMG / Sanctury

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-15 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Uriah Heep – Magician Birthday re-issue

Het derde deel dat deze dagen is uitgebracht is het vervolg op Uriah Heep’s succesvolle Demons & Wizards album. Binnen een half jaar verscheen de opvolger. Doordat “Easy Livin” een hit werd en de uitloop van het succes meer tijd nam dan men had voorzien, is dit album voor velen in de vergetelheid geraakt. Het werd ondergesneeuwd door het late onverwachte succus van zijn voorganger.

Toch is Magician Birthday een album dat naadloos volgt op de creativiteit van zijn voorganger. Het kent dezelfde sfeer en vibe. Zelfs de hoes was in hetzelfde concept gegoten. Mythes en legendes stonden centraal voor deze albums. De band was stabiel en de inspiratie was voor dit concept album groot.

Naast de prachtige songs “Rain”, “Tales” en het 10 minuten durende titelstuk, wist dit album geen hitsingle voort te brengen. In Duitsland werd “Spider Woman” nog een hit,  maar de single “Sweet Lorraine” wist de internationale doorbraak niet door te drukken.

Met deze re-issue is een album bij geleverd dat het origineel qua aantal nummer ruimschoots overtreft. Inclusief  “Gary’s Song- Chrystal Ball”, de single versies en alternatieve versies en mixen.

Het blijft een ondergewaardeerd Uriah Heep album, dat zeker mooie jaren 70 rocksongs kent.

Rock

Deel via social media: