Zoek...
US Rails – Mile By Mile

US Rails – Mile By Mile

Label: Blue Rose rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-03-23 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

US Rails – Mile By Mile

Het is de Southern Rock band US Rails uit Philadelphia weet met het album Mile By Mile de puurheid van de Southern Rock te brengen, Daar waar de Black Crowes het ooit hadden, weten Ben Arnold met de band het wel weer te flikken. Met Tom Petty als inspiratiebron komt het allemaal goed.

Vanaf het begin van het album is het al pakkend. ‘Take You Home’ grijpt je direct bij de keel en neemt je mee naar hun echt oprechte sound. Je hoort direct de puurheid en de teksten die pakkend zijn voor deze muziek. De eenzaamheid en het ‘Mile By Mile’ geeft dan een beeld alsof de weg lang genoeg is om je overdenkingen op de rit te zetten. Een hoogtepunt is het ‘Water in The Well’.  Het zou passen in deze tijd wanner je met ‘Is This The End Of The World?  A Storm So Dark Is Rising’.  Het geeft aan dat het geen standaard teksten zijn waarbij de eenzaamheid en het gepasseerde liefdesleven tot de drank leidt. 

Daarnaast zijn er ook lekkere uptempo songs als ‘Hard Headed Woman’ en ‘See The Dream’ die het album vullen. De songs zijn niet nieuw en het is allemaal al gedaan, maar met deze heren klinkt het alsof het allemaal nieuw en fris is. Prima plaat!

Blues / Rock

Deel via social media: