Zoek...
Valentine - The Alliance

Valentine - The Alliance

Label: Eigen Beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-02-22 07:00:00 • min lezen

Rock
8,5

Valentine - The Alliance

Het verhaal rondom Valentine gaat terug naar de late jaren 80 waar hij een grote hit scoorde met ‘Over And Over Again’. Zijn handelsmerk was vooral dat de songs bombastisch klonken en vol. Dit doet denken aan Queen in de rock periode waar vele mensen van houden.

Nu hebben we een eigen talent en dan weet het Nederlandse publiek het niet zo goed te vinden. In het buitenland staat de band Valentine op de festivals tussen de grote melodic rockbands als Jean Beauvoir, Steelheart en Lee Aaron.

Het geluid is nog altijd even bombastisch en vol. En de songs a la Queen bestaan ook nog altijd “Black Dog’ of het heerlijke 'Sons of Amerika' doet denken aan de Queen periode van Killer Queen.
En eerlijk gezegd, de band doet muzikaal levert zeker geen ondermaats werk af. Beter gezegd, de band kan dit live ook waar maken.

Het is niet voor niets dan men tribute shows van Queen doet. Om Queen in een modern jasje te willen horen, ik zeg Valentine ‘Running On Empty’. Het kent de rocksound gecombineerd met electropop en aanstekelijk voor het grote publiek.
Het persoonlijke Elenoir Robyn gaat over zijn dochter en het loslaten wanneer ze groter wordt. Oke het klinkt als een Marco Borsato in een Mercury jasje. Met de single ‘Soldiers of Light’ horen we een heerlijk rocksong met oosters tintje en een aanstekelijk refreintje.

Het is een verrassend heerlijk album dat bij iedere rocker en Queen liefhebber in de kast hoort te staan!!

Valentine – The Alliance Vinyl release
Zaterdag 11 april 2020
P3, Purmerend

Rock

Deel via social media: