Zoek...
Van Morrison - in Concert

Van Morrison - in Concert

Label: Eagle Vision

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-13 07:00:00 • min lezen

Blues
8

Van Morrison – In Concert

Het is de BBC waar Sir Van Morrison ja tegen zei om een registratie van zijn nieuwe show te maken. Het gaat hierbij wel om een registratie van een show uit 2016, waardoor er geen songs van de recente album Roll the Punches en Versitile op staan, maar vol staat met classic Van Morrison songs.


Deze show behoort tot de Keep Me Singing tour van het gelijknamige album uit 2016. Het was al een goed album en deze show sluit hier naadloos op aan. Met nieuwe songs waaronder ‘Too Late’, ‘Let It Rhyme’,  het maatschappelijk getinte ‘The Pen Is Mightier than the Sword’ en ‘Everytime I See A River’. Deze song worden afgewisseld met Wild Night Here Comes The Night’, ‘Brown Eyed Girl’ en ‘Jackie Wilson Said’.  Het zijn enkele songs uit het grote euvre van de man in pak en hoedje op.

Het blijven prachtige songs die de tand des tijd hebben doorstaan. Live is het allemaal erg goed als het gaat om de muzikale invulling. Qua show is het geen spektakel. Ieder bandlid rustig op zijn plek en de baas in het midden. Zang en muziekstandaard schuin voor je en spelen maar. Klassieker kan het bijna niet.

Het tweede deel is in een park op Cyprus voor het Eastside Arts Festival 2015 . Hiervoor kiest Van Morrison meer voor de blues & jazz aanpak. Met de harmonische soulvocalen is dit weer een heel ander genre dat Van Morrison optimaal beheerst. ‘Be-bop A Lula’, ‘Days Like This’ of het ‘Baby Please Don’t Go’ zijn dan de bekendere songs de in het kleine parkje worden gespeeld. Intiem en bijzonder optreden dat past bij de sfeer van de locatie.

Het is een mooi overzicht van de man en gelijk ook een mooi voorafje voor het nieuwe album You’re Driving Me Crazy dat rond 1 mei uitkomt.

Blues

Deel via social media: