Zoek...
Van Morrison – Roll With The Punches

Van Morrison – Roll With The Punches

Label: Caroline records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-08 07:00:00 • min lezen

Blues
7,5

Van Morrison – Roll With The Punches

Inmiddels behoort Van Morrison ook tot de club van 75. De meester van de singer- songwriters uit Ierland schuift nog steeds aan bij Bob Dylan en Stones als het gaat om de leeftijd.
Afgelopen zomer stond hij nog in Paleis Soestdijk en het North Sea Jazz festival te Rotterdam waar hij een prima optreden gaf. Een optreden met al zijn hits en klassiekers.

Met het album Roll With The Punches duikt Van  Morrison in zijn platencollectie en komt hij uit op de oude bluessongs waar hij ooit mee begon. Net als de Rolling Stones weet ook Van Morrison enkele covers uit het verre verleden op te nemen. Zo zijn songs van  zijn helden waaronder Sam Cooke (“Bring it on Home to Me”) , Ruth Brown (“Teardrops From My Eyes”) en Bo Diddley (“I Can Tell”& “Ride On Josephine”) op dit album vertolkt. Het is een inspriatiebron van The Man dat met “Transformation”,  “Fame” en “Too Much Trouble”  zijn eigen herkenbare  invulling van de blues geeft.  Warm, met een swing . Het album is te vergelijken met de Blue & Someone van de Rolling Stones. Ook Van Morrison weet hiermee een album te vullen met vijf song van zich zelf en 10 covers. Wellicht dat hij de bedoeling had om hier een klein aantal van op plaat te zetten en dat deze serie zo goed is gelukt dat alles maar op plaat is gezet.
Hoe dan ook, het is een mooi blues album geworden dat best kan meten aan zijn Engelse broeders.

 

Blues

Deel via social media: