Zoek...
VanderLinde - Entering the Circus

VanderLinde - Entering the Circus

Label: Snakebite rec/ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-06 07:00:00 • min lezen

Blues / Country / Pop / Rock
8

VanderLinde – Entering the Circus

VanderLinde is een band uit Groningen die al enige jaren mee gaat. De bandleden worden uitgeleend aan de band van Ralph de Jongh of Kayak. Normaal/ King of the World drummer Fokke de Jong houdt de kit bezet en o.a. JB Meijers schuiven aan wanneer dit nodig is. Toch draait het allemaal maar om een persoon en dat is Arjan VanderLinde.


Zijn band mag dan wisselen in de bezetting, maar de albums kennen een constante hoge kwaliteit. Dit ook mede zijn produce Erwin Musper. Het album ‘Entering the Circus’ bevat niet alleen een hele rits songs maar ook een grote variatie aan sound. Het openingsnummer ‘World War Avenue’ leunt tegen de sound van Pink Floyd meester Roger Waters aan. Zowel het thema als de sound passen in de sfeer van Waters. De songs  ‘Is It You Babe’ en ‘Over the Moon And The Stars’ krijgen een country Americana sausje mee, waardoor het dicht bij de sound van the Jayhaws ligt. Bury The Hatchet is een crossover van poprock en folk, aanstekelijk en net even anders dan de mainstream acts presenteren.

De vettere blues komt voorbij in ‘Dixie Down Blues’ al blijft voor mij de mooie ballades met harmonische vocalen van ‘To You Door’  en ‘When Will You’ een herkennend goed handelsmerk van de band. Met ‘Watch Your Game’ heeft de band een troef in handen, dat als een potentiele hit de wereld over kan gaan.  
Het is dan ook meer een kwestie om dit nummer en wellicht het gehele album te beluisteren,(of te kopen omdat je waar voor je geld krijgt), te liken en te delen. Dan hebben we er snel een sympathieke topact in Nederland bij.

Blues / Country / Pop / Rock

Deel via social media: