Zoek...
Verstappen – Oase van Licht

Verstappen – Oase van Licht

Label: Indieplant

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-19 07:00:00 • 2 min lezen

Nederlands
-

Verstappen – Oase van Licht

Roland Verstappen had ergens begin jaren 90 een hit met een Peter Koelewijn geproduceerde song “Helemaal Niets”. Door de jaren heen is het liedje vooral als karaoke hit in diverse kroegen te horen. Inmiddels heeft Verstappen een volledige band bij elkaar gevonden en is de koers richting kleinkunst Nederpop gegaan.

Het verleden laat hij achter zich en de nieuwe sound is met open armen te ontvangen. Het is volwassen en de songs zijn mooi en beeldend te noemen. Het verhaal van Oase van Licht is mooi en staat dan ook dubbel met verschillende versies op de cd. De thema’s zijn wel wat voor de hand liggend. Met titels als “Gebroken Man”, “Zij is een Wonder” (Peter Koelewijn), “Bang”, “Vrij” en “Alleen voor Jou” hebben we het over voor de hand liggende thema’s.
De invulling van de songs zijn sterker dan de titels doen vermoeden. Hier ligt dan ook het verbeterpuntje, want de songs zijn zeker lekker te noemen. Het past in de lijn van de Kast,  Goede Doel en Rowwen Heze. De klassieke Nederpop dus, met hier en daar een song uit het verleden dat nu met deze nieuwe band is opgepoetst tot een band- song.

Het swingt en kent heerlijke meezingers zonder dat het een volksplaat wordt.
Kortom, fijn dat er weer een Nederpopplaat met echte liedjes.

Verstappen is te zien
10 juni Paradox te Tilburg

Nederlands

Deel via social media: