Zoek...
Vexillum – When Good Men Go To War

Vexillum – When Good Men Go To War

Label: Scarlet rec./ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-20 07:00:00 • min lezen

Metal
7,5

Vexillum – When Good Men Go To War

De Italiaanse powermetal van Vexillum weet naar 6 jaar weer eens de kop op te steken. Met hun bombastische sound met stevige stukken als anti climax de rustige gothic- en folkstukken, maakt de band bijzonder.

Met ‘Enlight The Bivaouac’ weet de band het visitekaartje af te geven. Het 11 minuten durende epos kent alles wat de band zou willen zijn. Inclusief de koortjes, Schotse klanken en de galloperende drums dat het nummer aaneenrijgt.
De overige songs zijn gemiddeld 5 minuten en kennen meer de structuur van de gebaande metal wegen. Snelle drums en loggere gitaarwerk op ‘Sons of A Wolf’ of de folkintro van ‘Voluntary Slaves Army’ dat daarna weer een mainstream metal sound. Met de doedelzaksound in de songs vermengt gaat de band vooral de wereld aan met songs over het leger. De titels ‘When Good Man Goes To War’ en ‘Prodigal Son’.  Het snelle gitaarwerk op ‘The Deep Breath Before The Dive’ is zeker lekker en de afwisseling tussen de gitaristen is zeker de moeite waard om hier aandachtig naar te lusiteren. Het is niet dat de gitaristen snel op elkaar afstemmen, maar de afwisseling tussen de logge aanslagen en de versnellingen is meer dan prima.

Het is dan ook een goed album al is het in het geheel wat onrustig.

Metal

Deel via social media: