Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-07-19 07:00:00 • 12 min lezen

Viet Cong - Cassette

Viet Cong – Cassette Label: Bertus Eindoordeel: 7,5

Hoe een Canadese act bij een naam van Viet Cong komt is nog een raadsel, maar de voormalige leden van de indie band “Woman” zijn samen met Scot Munro en daniel Christansen een nieuwe act begonnen. Wellicht dat bassist Matt Flegel niet meer in de schaduw van zijn broer Patrick wil staan en nam drummer Mike Wallence mee.

De alternative indie pop doet denken aan de begin jaren van David Bowie. Het album is al in 2013 in Canada uitgebracht, maar mag nu zijn opwachting maken in Europa. De inspiratie ligt bij de UK underground scene, dat onderstreept wordt door op dit album een cover van Bauhaus te plaatsen. “Dark Entries” is het meest up tempo song van Viet Cong en doet de tijd herleven van de ‘vleermuizen”en zwart geklede alto’s van de jaren 80.

Hun eigen nummers zijn melodieuzer en meer van dezer tijd. “Select Your Drones” en “Structureless Design” kennen meer donker new wave kanten die eerder doen denken aan the Cure met een Bowie stem dan aan de donkere sounds van The Damned,of Bauhaus. De single “Throw It Away” is zelfs vrolijk te noemen, waardoor het zelfs tot een hitje kan leiden. “Unconscious Melody” kent meer de oude David Bowie stijl uit de eerste helft van de jaren 70. Het album kent maar 7 nummers waardoor het meer een uitgebreide EP of een mini cd is. Maar zeker de moeite waard wanneer je de bovenstaande acts een warm hart toe draagt

Deel via social media: