Zoek...
Vola - Applause of a Distant Crowd

Vola - Applause of a Distant Crowd

Label: Mascot/ Provogue

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-31 07:00:00 • min lezen

Pop / Progressive / Progrock
8

Vola – Applause of a Distant Crowd

De Deense prog metal act Vola wist met hun debuut album ons al te verrassen. Voor het grote publiek bleef de aandacht nog wat achter, ondanks de prachtige video’s. Toch wist de band zich te vestigen in de scene en is het nieuwe album Applause of a Distant Crowd een prima opvolger.

Het album is stevig te noemen en de mix metal a la Opeht en Meshogge (‘Ghosts’) gecombineerd met de lichte electronische popklanken (‘Smartfriend’) brengt de band tot een unieke act binnen de wereld van de prog rock.
Het drumwerk is bij dit soort acts altijd meer dan de moeite waard om hier naar te luisteren. Het is afwisselender dan de mainstream popacts en geeft daardoor de boost die een song nodig heeft. Met ‘Ruby Pool’ brengt de band een pseudo popsong dat eigenlijk te heftig is voor een hitparade. Door de zang van ‘Alien Shivers’ en ‘Still’  zou een hit niet misstaan.
Het stevige werk is ook nog steeds op het album aanwezig. De rauwe gitaren op ‘Vertigo’ en het titelstuk brengt dit album weer in de metal klasse. Om met een mooi ingetogen ‘Green Screen Mother’ het album te beëindigen.
Een prima progrock album dat divers is en hopelijk laat men niet een te groot gat tussen de commerciele popsound en de prog-metalsound, waardoor men onnodig fans zou verliezen.

Pop / Progressive / Progrock

Deel via social media: