Zoek...
Volbeat – Let’s Boogie! (Live from Tella Parken)

Volbeat – Let’s Boogie! (Live from Tella Parken)

Label: Universal Germany

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-11 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock / Metal
8

Volbeat – Let’s Boogie! (Live from Tella Parken)

De Deense metalrockers van Volbeat weten er vol voor te gaan. Met frontman Michael Poulsen is de band inmiddels gestegen tot een cult metal act dat overal staat te spelen. Terecht want de festivals willen een stevige rockact en de metalheads willen een stevig voorprogramma. Volbeat staat voor beide en kent hierdoor een grote schare fans.

Het is dan ook mooi dat de band kiest voor Denemarken om een live album op te nemen. Een album dat een prachtig overzicht geeft van de band. Behalve dat er in de afgelopen jaren diverse gitaristen komen en gaan is er een vaste gitarist gevonden in de voormalige Anthrax man Rob Caggiano.

Volbeat heeft niet de illusie om een metal act te zijn. De melodieuze songs ‘Heaven nor Hell’, ‘Let it Burn’, de rock and roll van ‘Radio Girl’ of het mee galmende publiek te laten genieten van ‘Lola Montez’.
Samen met Avenged Sevenfold stond de band als supportact voor Metallica. Songs waaronder het ‘Doc Holiday’ of de rock and roll van ‘Sad Man’s Tongue’ sluiten naadloos aan bij de metal acts en het het publiek zingt in volle borst mee. Het land is trots op deze band en dat mag dan ook. Uiteindelijk weet de band hun master of Denmark te eren met Metallica’s Enter Sandman waarbij de Deense drummer van Metallica met zijn landgenoten mee speelt.
Top live album!

Melodic Rock / Metal

Deel via social media: