Zoek...
Volbeat – Rewind, Replay, Rebound: Live in Deutschland

Volbeat – Rewind, Replay, Rebound: Live in Deutschland

Label: Universal Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-30 07:00:00 • min lezen

Metal / Rock 'n Roll
8

Volbeat – Rewind, Replay, Rebound: Live in Deutschland

Afgelopen maand kon je de live stream van het concert in Hamburg zien. Nu is er het passend album van Volbeat. De show komt na de release van het heerlijk album Rewind, Replay, Rebound. En nu is er een live album met songs van dit album en meer!

`De heavy rock and roll van de Denen wordt in Hamburg gegeten als zoete koek. Natuurlijk ligt Denemarken dichtbij waardoor de band zo meerdere keren de grote zaal van Hamburg vult. Met Elvis ‘Pelviz of Fire’, ‘Doc. Holliday’ en ‘Sorry Sack The Bones’ zit de sfeer er binnen 45 songs er goed in. De swingende Metallica rock is voor een groot publiek toegankelijk en een passende headliner voor festivals. Na het mooie ‘Garden of Tales’ weet men Johnny Cash te eren met ‘The Ring Of Fire’, waarbij het publiek het luidkeels meezingt. Daarna wordt het duidelijk waar de inspiratie van ‘Sadman’s Tonge’ vandaan komt. De Volbeat classics ‘Let it Burn’, ‘Still Counting’ en Pool of Booze mogen hier dan ook niet op ontbreken.

Het live album kent een registratie van een heerlijke Volbeat show, waarbij het openingsnummer van de show ‘Leviathan’  bij de eerste shows in deze late volgorde was geplaatst. Het is dan ook een mooie compilatie van de shows die men afgelopen jaar in Duitsland heeft gedaan.

Metal / Rock 'n Roll

Deel via social media: