Zoek...
Von Hertszen Brothers - War is Over

Von Hertszen Brothers - War is Over

Label: Mascot rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-15 07:00:00 • min lezen

Progressive / Rock
8

Von Hertzen Brothers - War Is Over

Zo nu en dan komt er een band uit Finland die ver boven het maaiveld uitsteekt. Met Von Hertzen Brothers weten de Finnen weer een prachtige act naar voren te schuiven. De progrockers hebben al een staat van dienst en weten ze hun zevende album in ruim 15 jaar uit te brengen.

Het is dan ook een goed geoliede machine dat de broeders Jonne, Mikko en Kie Van Hertzen hebben ontwikkeld. Heerlijke spanning in de songs met harmonische vocalen op “Who Are You” of uitgebalanceerde solo’s op “Frozen Butterflies” en “Jerusalem”. Met de titel geeft de band al een statement af. De oorlog is voorbij en men heeft geen behoefte aan nieuwe spanningen met hun buurland Rusland. De band stond ooit op  het Noorderslag Eurosonic event toen Finland centraal stond. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een volwaardig grote progrock act.
De diversiteit binnen de songs is groot en met de beeldende teksten zijn de songs waaronder “Blindsight” en “Long Lost Soldier” prima te volgen.


Het album is dan ook een heerlijke progrock album te noemen. Hopelijk breekt de band nu door om zich ook op grotere events zich te kunnen presenteren.

Progressive / Rock

Deel via social media: