Zoek...
Vreemde KostGangers - Nachtwerk

Vreemde KostGangers - Nachtwerk

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-25 07:00:00 • min lezen

Nederlands
8,5

Vreemde KostGangers – Nachtwerk

Wanneer je met een creatief project start en hier lol en genoegen van hebt, dan wordt een project al snel kunstwerk. Wanneer dit project 3 jaar geleden werd gestart met het schrijven van de songs was het idee om dit eerst live te laten horen voordat het uitgebracht kon worden. Een soort testcase.

Onder de naam Vreemde KostGangers gingen Vrienten, Kooymans en de Groot op pad. Drie iconische muzikanten van Nederlandse bodem. Het idee werd al een succes voordat men voor het eerst het podium op ging. Iedereen omarmde het zodat er een volledige tour werd gepland. Na de tour verscheen het debuutalbum.  OP de terugweg van iedere show sprak men over het succes. Dit inspireerde. De nachtelijke ritten werden de inspiratiebron voor Boudewijn de Groot om de teksten van de plank te halen en wat te bewerken. Hennie Vrienten en George Kooymans zitten achter in de bus dat bereden wordt door de Groot. Met gitaar in hand begeleiden de heren de chauffeur die de teksten luidkeels door de bus schalt. Zo wordt het een jaar vol nachtwerk met nieuwe songs. Enkele songs worden al getest op het podium en aan het einde van de tour ligt er een tweede album.

Een album bevat met maar liefst 16 nummers vol prachtige verhalen over de liefde “Een Eenzaam Avontuur”, de verloren liefdes “Schrijven” en het gemiste liefdes ‘De Afgesproken Plek”. Met prachtige woordspelingen en andere kijk op de Nederlandse taal met “Half Leeg = Half Vol” of directe taal van “Ik Heb Hekel Aan De Blues”, het zit er allemaal in.  
Muzikaal is het een heerlijke mix van wat de heren doen bij hun reguliere acts Een mix van Doe Maar, Golden Earring en de singer-songwriterssongs van Boudewijn de Groot. En zeker een kadootje voor de decembermaandfeesten.

Nederlands

Deel via social media: