Zoek...
VUUR – In This Moment We Are Free – Cities

VUUR – In This Moment We Are Free – Cities

Label: Inside Outside

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-01 07:00:00 • min lezen

Rock
8

VUUR – In This Moment We Are Free – Cities

Na Annekes afscheid van The Gathering in 2007 is ze vooral bezig geweest met haar solocarrière en heeft ze natuurlijk haar medewerking verleend aan verschillende projecten, zoals The Gentle Storm uit 2015 met Arjen Lucassen. Haar solocarrière bestaat vooral uit rustige muziek, maar met The Gentle Storm zocht ze de heavy kant weer op. Ze leek de smaak te pakken te hebben en richtte de band VUUR (grotendeels bestaande uit leden van The Gentle Storm) op voor de heavy muziek die ze ook graag doet.

Het is een album geworden waarop verschillende kanten van VUUR te horen zijn. Nummers als Days Go By en Sail Away zijn intens, maar ook heel melodieus waardoor ze goed zullen blijven hangen. Opvallend is ook het nummer Time doordat het een invloed van de doom metal heeft. De progressieve invloed is bijvoorbeeld mooi te horen op The Martyr And The Saint en Your Glorious Light Will Shine. Het gitaarwerk krijgt veel ruimte op het album en is in veel nummers terug te horen.

 Over het algemeen ligt het tempo van de nummers laag, maar hierdoor wordt je goed meegenomen in de muziek. Het album is zeker heavy geworden. Daardoor is er ook niet echt een rustpunt. Freedom en Reunite! lijken als ballads te beginnen, maar knallen halverwege ook los.

 De diversiteit van de vocalen van Anneke komen goed uit de verf op het album; van krachtig tot mooi en gevoelig. Het album bevat mooie zanglijnen. Op het nummer The Fire is het wel even goed bijblijven door de regelmatige afwisseling in zanglijnen. De vocalen worden ondersteund door een goede band. De muziek is ook mooi geproduceerd waardoor de details van de muziek goed tot zijn recht komen.

 

Op 10 december is VUUR te zien in Tivoli Vredenburg in Utrecht en op 27 januari op het festival Momfest in Erp.

Rock

Deel via social media: