Zoek...
Walk The Moon  - What If Nothing

Walk The Moon - What If Nothing

Label: RCA/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-12-09 07:00:00 • min lezen

Alternative
7,5

Walk The Moon - What If Nothing

Het is de indie rockband uit Cincinnatti die het nummer van The Police Walking On The Moon onderhanden nam en hier hun bandnaam aan ontleende. Nicholas Petricca start de band in 2008 en met twee indie rockalbums weet hij de band een commerciële richting in te duwen.

Na het vertrouwde indie gitaargeluid van de opener “Press Restart” wordt het even steviger met “Headphones”. De gitaren vinden de distortion knop en de volume regelaar. Dan wordt het plotseling aanstekelijk en hitgevoelig met “One Foot”. De mix tussen Green Day en the Script voelt alsof de band hun indie status voldoende vinden en een sprong naar de grote podia wil maken. De synthesizers, beatboxen komen uit de kast en “Surrender”, “All I Want” en “All Night” worden songs die van beats van Depeche Mode naar popsongs van One Direction gaan.
Het album wordt daardoor een album met te grote afwisselingen waardoor je de koers van de band mist. Prima om een commercieel tintje aan de songs te geven, maar van de stevige gitaarsound naar de poppy beats is wel erg groot.


Daarbij valt wel te zeggen dat de songs allen los van elkaar prima songs zijn met een eigen karakter. Intiem, poppy, en dan weer met een Prince sausje. Het blijft allemaal verrassend, maar ik denk dat dit voor de rockfans te glad is en voor de pop liefhebber te stevig begint, voor de dance freaks te divers en voor de jonge fans een te grote mix van alles.


We wachten nu al op het vervolg album, om te kijken voor welke sound met heeft gekozen.


  

Alternative

Deel via social media: