Zoek...
Walter Trout - Survivor Blues

Walter Trout - Survivor Blues

Label: Provogue rec./ Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-31 07:00:00 • min lezen

Blues

Walter Trout - Survivors Blues

De titel zegt alles over de blues man. Na dat bij de dood in de ogen heeft gezien en uiteindelijk er weer bovenop is gekomen, dacht hij alvast om afscheid te nemen van zijn publiek, maar gelijk hen ook te bedanken voor alles wat men hem heeft gegeven. Walter Trout is de laatste jaren intens bezig geweest met het maken van de albums en live shows. Hij voelt zich dan ook een true survivor.

Dat komt dan ook op een album te staan en de blues zegt alles. Let’s do the music do the talking is het motto en hij start dan ook met de klassieke blues ‘Me My Guitar and the Blues’ van Jimmy Dawkins. Met Be Careful Now You Vote blikt hij even terug op de verkiezingen maar ja het kan ook alvast een signaal zijn voor de komende verkiezingen, wanneer iedereen dit album in de kast heeft staan. Het is dan ook een album voor iedere blues liefhebber. Trout weet als geen ander dat hij op een natuurlijke wijze de songs speelt. En of dit nu covers zijn, hij doet het met hart en ziel.  Bij ‘Woman Don’t Lie’  krijgt hij de hulp van Sugaray Rayford en met het ‘Goin Down the River’ klimt Doors legende Robby Krieger achter de toetsen.
Walter Trout eindigt zijn verhaal met ‘God’s Word’ al is ‘Sadie’ een de juweeltjes op het album.
Het mag dan een cover album zijn, maar door de keuze van de songs vertelt Trout zijn verhaal en weet dat hij gezegend is om weer optimaal te kunnen spelen.

1 juni staat de man weer in 013 te Tilburg

Blues

Deel via social media: