Zoek...
War On Drugs – Live Drugs

War On Drugs – Live Drugs

Label: Super High Qual/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-20 07:00:00 • min lezen

Indie / Rock
8

War On Drugs – Live Drugs

De Amerikaanse indierockers War On Drugs komen dit jaar met een heerlijk live album. Wanneer Adam Granduciel na enkele bandwisselingen met het album uit 2014 Lost in the Dream een doorbraak te forceren. De opvolger A Deeper Understanding uit 2018 kreeg een Grammy voor Best Rock album. Met dit live album wordt het best van alles live weer gegeven.

Het album krijgt het bijna 8 minuten durende ‘An Ocean Between The Waves’ als openingsnummer en met het 8 minuten durende In Reverse, overigens beide songs van A Deeper Understanding, sluit dit album.

De sound doet erg denken aan Mike Scott Waterboys hun rockende albums. Bijna dezelfde stem en zeker dezelfde zangstijl. Het is intens en gelijk heerlijk powerful. Met de intense teksten die dicht bij hem zelf liggen, waardoor het persoonlijk wordt komt in de live shows beter naar voren.

Songs van het recente album als ‘Pain’, ‘Strangest Thing’ en het 10 minuten durende ‘Thinking of a Place’ met de ellenlange solo’s zijn heerlijk meeslepend. Het oude ‘Bueno’s Aires Beach’ wordt afgewisseld met de cover van Warren Zevon, ‘Accidetally Like A Martyr’.
Het spooky topstuk  ‘Under The Pressure’ van 12 minuten is het meesterwerk van de band op dit album. Je verliest jezelf in het geheel en de band weet je hiermee te hypnotiseren in hun live shows.

Indie / Rock

Deel via social media: