Zoek...
Washed Out – Purple Noon

Washed Out – Purple Noon

Label: Subpop/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-04 07:00:00 • min lezen

Electronic / Pop
8

Washed Out – Purple Noon

Wanneer de Amerikaanse synthpop songwriter Ernest Greene 10 jaar geleden zijn eerste albums en Ep’s uitbracht, werd hij toen als nieuw, chill betiteld. Na enkele jaren stopt de man met het maken van albums en na 4 jaar verschijnt er plotseling een nieuw album. Inmiddels is zijn recente album Mister Mellow ook alweer 4 jaar oud en zien we een nieuw album van de man verschijnen.

Purple Noon is dan ook weer een album dat vooral chill en mellow klinkt. Hij weet dit op een wijze te brengen dat er rust ontstaat. De songs zijn modern in de popsound, zoals  de titeltrack ‘Too Late’, ‘Time To Walk Away’ en ‘Reckles Desires’, al kent het ook een 80’s sausje dat het tegenwoordig goed doet. ‘Face Up’, ‘Paralyzed’ en het gitaar nummer ‘Game of Change’ krijgt een meer mellow sausje mee. Hierdoor blijft het album afwisselend en gemakkelijk in het gehoor liggend.

Het album is dan ook een prettige verrassing van deze man en hopelijk kan hij zijn kunsten eens in de twee jaar laten horen. Dan komt hij ook niet in de vergetelheid terecht en hoeft hij dit gat niet steeds te overbruggen.

Electronic / Pop

Deel via social media: