Zoek...
Wavves – Hideaway

Wavves – Hideaway

Label: Fat Possum/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-19 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Wavves – Hideaway

De postpunkers en indie rockers uit Amerika begon hun band en debuutalbum met 3 V’s in de naam Wavvves bracht direct het succes wat men nodig had om tot een klein label te brengen. Inmiddels is er een V minder en zijn we bij album nummer 7 beland.

De band van Nathan Williams kende in het begin wat bandwisselingen waardoor de sound ook wat wisselend werd. Toch zijn de drummers Zach Hill als drummer bij Hella en Jacob Cooper als producer voor derden goed terecht gekomen. De zoektocht is voorbij, want de band kent nu alweer een 7 jarig vaste bezetting. De grungesound is vanaf het begin van het album te horen. ‘Thru Hell’ en het titelnummer ‘Hideaway’ zijn in de lijn van hun vorig albums, maar hierna gaat de band met ‘Help is On The Way’ en ‘Sinking Feeling’ meer melodieuzer in de songs te werk. Hierdoor ontstaat er ruimte in de songs en wordt het album alleen maar beter. Met een rock and roll song ‘The Blame’ en het meer melodieuze verrassend ‘Planting A Garden’.

Het album kent meer variatie dan de vorige en hierdoor mag deze band serieuzer worden genomen dan hiervoor. Voor het je weet is het volgend album eentje dat voor een echte doorbraak zorgt.

Indie

Deel via social media: