Zoek...
Wavves – You’re Welcome

Wavves – You’re Welcome

Label : Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-30 07:00:00 • min lezen

Punk
7

Wavves – You’re Welcome

De Wavves zullen het voorprogramma verzorgen voor Blink 182 en dat is exact waar de band moet staan om hun fan-schare te vergroten. De combinatie van surf en postpunk is waar Nathan Williams al enige jaren met zijn band voor staat. De band is inmiddels bijna 10 jaar bezig en dan mag er wel een feestje worden gevierd. You’re Welcome!

Met een onrustige “Daisy” begint het zesde album van de band. Al wordt met het titelnummer een heerlijke beat gevonden. Het herhaaldelijke refrein zal zeker live goed doen, om vervolgens over te gaan tot de onvervalste post punk van “No Shade”. Dan heb je het zeker warm gekregen. De afwisseling van een meer rocksound song als “Million Enemies” af te wisselen met een post punk nummer als “Hallowed Out” geeft het album de nodige afwisseling. Zonder dat de composities in herhaling te laten vallen is het concept een geheel.


Het is een no nonsens album dat goed klinkt en met de korte nummers van max 3 minuten snel voorbij gaat. Wanneer men meer songs a la “Animals” en “Dreams of Grandeur” produceren, weet men een eigen stijl te promoten dat Wavves een vaste identiteit geeft en hoeft men geen vulling als “Exercase” te gebruiken. Een geinig leuk post punk album waar de rek nog niet uit is.

Punk

Deel via social media: