Zoek...
Wax Chattels – Clot

Wax Chattels – Clot

Label: Captured/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-30 07:00:00 • min lezen

7

Wax Chattels – Clot

De noise band uit Nieuw Zeeland kreeg twee jaar geleden hun debuut met een titelloos album. De vulling van elektrosounds, veel drums en zoekend naar de zangpartijen bracht dit album onder aandacht. Nu is er het vervolg en horen we dezelfde sound terug.

Vol overgave en overkill in de sounds  start men met ‘Glue’, waarna het ‘Efficiency’ een vol energieke sounds-experience is, wat een vervolg kent met ‘Cede’.  De vrolijke klanken horen we in het begin van Mindfullness, maar dat wordt hevig verstoord door de volle zang dat schreeuwt door je speakers. Amanda Cheng,  Peter Ruddell en Tom Leggett zijn volledig vervreemd van de jazz opleiding die men heeft genomen. Of is dit een moderne vorm van de vrije interpretatie van jazz geworden. Nieuwe elekto instrumenten en veel synth chaos, stevige bassen en volle drums  vullen het album.

Het is wel raadzaam om het album in dele te beluisteren. Wanneer je echt er  voor gaat zitten hoor je telkens nieuwe geluiden in de brei van geluid. Dat is dan wel weer uitdagend, maar om dit als gezellig achtergrond sound te gebruiken is een ander album wellicht prettiger.

Deel via social media: