Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-15 07:00:00 • 10 min lezen

We Crave The Quiet - WCTQ

We Crave the Quiet - WCTQ Label: eigen beheer Eindoordeel: 7

Het album van We Crave The Quiet laat je snel leiden naar de stilte. Het sfeervolle “Rock The Boat” is deinend en adembenemend. Het voert je mee naar andere gedachten en verruimt het stilstaan van de emotie. Het gaat dieper dan de vierkwarts maat dat in vele songs voor de hand liggend wordt neer gelegd.

Zangeres Jula Ainmee zoekt binnen deze standaard basis van de muziek de grenzen van het acceptabele. De nummers blijven mooi en aantrekkelijk. Niet altijd gemakkelijk liggend in het gehoor maar wel vloeiend en uitnodigend. “Fools Rush In” kent bijvoorbeeld een ander beat ritme dat onder de basis van het nummer wordt gelegd. Hierdoor ontstaat er en gezond spanningsveld tussen de andere muzikanten en de zangpartijen. De inspiratie van Massive Attack en Bjork is zeker te herkennen bij het nummer “Leave”. De spanning in de muziek en experimentele zangpartijen geven de naam Landschapspop mee. De beeldende gedachten van donkeren bossen of wijde vlakten passen zeker bij deze alternatieve pop.

Dit is nu een EP met 5 aantrekkelijke songs, maar het is zeker de moeite waard om dit tot een geheel album te brengen. Hier en daar even een diversiteit van tempo zal het wel goed doen.

Deel via social media: