Zoek...
Weezer - Pacific Daydream

Weezer - Pacific Daydream

Label: Atlantic

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-16 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop / Rock
8

Weezer – Pacific Daydream

Het is voor het Nederlandse publiek niet direct de band waar iedereen voor warm loopt. Weezer kent zanger/ gitarist River Cuomo en drummer Patrick Wilson nog als originele leden en staat voor een heerlijk ervaren indie poprocksound.

Met de Blue Album en hun debuut brak de band direct door. De hit “Buddy Holly” met een video met een  Happy Days sfeer brak ook in Nederland door. Daarna weet Weezer vele hits in vooral in Amerika en UK te scoren.
Met dit elfde album weet de band weer heerlijke poprock songs te brengen. De ode aan de “Beach Boys” en “Feels Like Summer” komen direct lekker binnen. Je wordt ook direct een stukje vrolijker bij het beluisteren van deze band en dit album. De teksten zijn prima te volgen, kennen niet direct een diepgang maar het is ook geen zonneschijn en manegeur. Er zitten wel doordenkertjes bij wanneer River zingt hoe hij zich als Steve Ray Vaughn op het podium wil voelen om tot een “Happy Hour te komen.  Met een andere swing wordt het “Weekend Woman” geïntroduceerd. Het past in het hitsucces van de band.  Dit gaat op het album door tot het eind. Aanstekelijke poprock songs die soms wel wat op elkaar lijken maar toch tot een mooi geheel komt.

Het is niet voor niets dat dit album een nominatie heeft gekregen van het beste album van 2017

 

Indie / Pop / Rock

Deel via social media: