Zoek...
Whispering Sons – Image

Whispering Sons – Image

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-18 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Whispering Sons – Image

Dat België met regelmaat met een goede act op de proppen komt, weten we al en dit is er weer eentje. De Whispering Sons uit Brussel wisten met hun debuut ep van 2 jaar geleden al te verrassen. Nu zijn de meters live gemaakt en weet men dit met voordeel op plaat te zetten.

Het album kent een vaag erotische hoes waardoor het even afleid van de sound. Want de heren weten met hun hypnotiserende ritme van ‘Got A Light’, ‘Alone’ en ’Skin’ je in de muziek te zuigen en in de greep te krijgen waar je maar niet uit wil komen. Alsof  Nick Cave zijn songs even een tandje sneller in het ritme laat klinken. De diep donkere stem van Fenne Kuppens als een psychologe op je inpraat terwijl de gitaarmelodieën hier vrolijk door dartelen. Het donkere ‘Hallow’ is bijna filmisch voor een psycho-thiller te noemen. De drums en bas weten een grote stempel op dit album te drukken.

Hoewel het een hypnotiserend album is, zou het mooi zijn om iets meer in de variatie te doen. Het slotstuk is even een lichtpuntje voor het vervolg. Wanneer dit nummer halverwege zou klinken zou dit het album even breken.

Indie

Deel via social media: