Zoek...
White Denim – Side Effects

White Denim – Side Effects

Label: City Slan/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-31 07:00:00 • min lezen

7,5

White Denim – Side Effects

De indie rockact uit Texas beleeft de muziek niet zo zeer in hokjes. De band bestaat inmiddels 10 jaar en binnen dit jubileum jaar weet men 2 albums te produceren. Na het album Performance is Side Effect toegankelijker en ligt de sound dichter bij het succes album Last Days of Summer.


De heerlijke poprock van ‘Small Talk’ is als opener een lekker energiek nummer, waardoor het album direct naar meer smaakt. Het doet net als ‘Shanalala‘ denken aan songs hun debuut album Work Out. Die periode stond de post punkrock centraal, al schoof de sound van White Denim langzaam op naar de prog rock en de jazz. Dit gaf hun de ruimte om te experimenteren en solo’s legaal in een lange versie op plaat te zetten. Het gitaarspel van ‘NY Money’ is een juweeltje, al klinkt het als intro van ‘Out of Doors’ waarna de band als een progrock zich uitleeft. Hier komen de jazz, blues en rock invloeden bij elkaar en hoor je ze afwisselend door elkaar heen.

Het album bestaat uit uitgewerkte demo takes die de band door de jaren heeft gemaakt. Het zijn eigenlijk outtakes die opgepakt zijn. De songs die buiten de boot vallen tijdens het opname proces van alle albums zijn nu verzameld en opnieuw tegen het licht gehouden. Deze songs zijn opnieuw opgenomen en hier is dan het side effect.

Deel via social media: