Zoek...
White – One Night Stand Forever

White – One Night Stand Forever

Label: Gentleman Records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-22 07:00:00 • 2 min lezen

Pop
7

White – One Night Stand Forever

Het is de nieuwe band White Glasgow dat de post disco sound van eind jaren 80 weer tot leven brengt. Het spannende geluid van elektro, pop, funk en disco. Het komt allemaal bijeen bij het titelnummer “One Night Stand Forever”.

Het vijftal uit Glasgow treed daarmee in de voetsporen van Franz Ferdinand en de Staat. Een heerlijke powerpop dat het publiek live doet swingen. Op plaat is het allemaal glad geproduceerd. Hier staan de keyboards strak naar voren gemixt. “Sweat”, “Future Pleasure” of het openingsnummer “Living Fiction” zijn allen onderhevig aan een de dance.
Terwijl de songs “How Can You Get Love & Wrong”, ’”Hit Hit Hit” en “Blush” meer melodieuzer en een pop inslag kennen. Dit doet denken aan ABC, Talking Heads en Spandau Ballet van weleer, maar dan in een modern jasje.
In het geheel blijkt dat de songs los van elkaar prima songs zijn. In het  totaal van een album verliest de laatste songs de kracht die de nummers individueel wel stevig en goed staan. Door gebruik te maken van dezelfde sounds en compositie opbouw valt het laatste deel van het album wat in herhaling. Al wanneer je eerst zou beginnen met het tweede deel van het album, is de volgorde beter en komen de songs beter tot hun recht.

White is in Nederland te zien

27 mei Paradiso te Amsterdam
28 mei Rotown te Rotterdam

 

Pop

Deel via social media: