Zoek...
Wilco A.M (Re-issue)

Wilco A.M (Re-issue)

Label: Warner

Wilco - Being There ( Re- Issue)

Wilco - Being There ( Re- Issue)

Label: Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-30 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Wilco - A.M. & Being There (Re Issue)

De voormalige leden van de band Uncle Tupelo vormden in 2006 de band Wilco. De verwachtingen waren hoog van de leden van de voormalige cult band, en we wisten dit om te zetten tot een nieuwe legendarische band. De gitaar rockact Wilco staat in een rijtje met The Jayhawks en REM.

Met A.M. Wist de band te debuteren. Een lekkere gitaarplaat dat vermengd wordt met een vleugje country, wat alter een alternatieve rocksound werd genoemd. “Box Full of Letters”, “Pick Up The Change” en  en It’s Just That Simple” zijn enkele songs die de band op hun debuut kleur gaven. Op het tweede album Being There krijgt de band Bob Egan en Max Johnston te gast. Bob speelt de steelgitaar bij Freakwater en doet zijn duit in het zakje voor dit nieuwe rockgeluid.  Terwijl Max een grote diversiteit instrumenten  weet te bespelen. Wilco krijgt op deze manier een hele schare fans op de been.

Beide albums kennen in zijn originaliteit al vele songs (13 en 16) maar voor deze re release is het aangevuld tot 21 nummer voor het debuutalbum A.M.  en Being There is omgezet tot een box met tot maar liefst 58 songs! Met zoveel songs kan het zijn dat het je verveelt, maar dit is wel een plaatje in zijn totaal!


Rock

Deel via social media: