Zoek...
Wild Nothing – Indigo

Wild Nothing – Indigo

Label: Captured Tracks rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-19 07:00:00 • min lezen

90's sound / Pop
8

Wild Nothing – Indigo

Het is het vierde album in 8 jaar dat de indie poprock van Jack Tatum dat van de band rolt. Hoewel Tatum nog in de band Jack and the Whale (en facepaint) speelt, weet hij altijd tijd te maken voor zijn side project Wild Nothing. Met Kate Bush’s ’Cloudbusting’ weet de band de aandacht op zich te vestigen.

Toch lijkt de band eerder een Spinal Tap verhaal. Inmiddels zijn de drummers in vele getalen gekomen en vertrok men ook weer. De sound van Wild Nothing is vooral gericht op de jaren 90 new wave popsound en eerlijk gezegd is het album dan ook erg goed gelukt.  Het is direct pakkend met ‘Letting Go’ en met ‘Partners in Motion’ klinkt het alsof de Human League en Howard Jones hun krachten hebben gebundeld.

De cd vol droompop van het album ‘Gemini’ dat Wild Nothing in 2010 uitbracht behoort tot een van de beste droompop albums, Met indigo stapt Tatum hier vanaf al hoor je het op het tweede deel van het album meer terug. ‘Swallow Water’ en ‘DollHouse’ kent meer de kenmerken van de droompop. De synthesizer is licht van klankkleur en strijkt het gehele nummer door. Terwijl  ‘Through the Water’ juist de pop vertolkt en stevent dan ook af op een potentiele hit.

Het is album waarmee Tatum een andere wending neemt en nu al geslaagd lijkt te zijn.

90's sound / Pop

Deel via social media: