Zoek...
Willie Nelson – Last Man Standing

Willie Nelson – Last Man Standing

Label: Legacy/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-18 07:00:00 • min lezen

Country

Willie Nelson – Last Man Standing

Het is de legendarische country legende die op zijn 85ste jaar nog een wereld tournee doet. Of beter gezegd een US tour. Al gaat het allemaal niet meer van een leien dakje. Inmiddels heeft de man met regelmaat een show moeten cancelen of dat hij de show afbrak wegens gezondheidsproblemen.

Last Man Standing is de opvolger van het goede album God’s Problem Child. Met de Last Man standing weet Nelson samen met Buddy Cannon een prima opvolger te lanceren. Het album is inmiddels al even uit, maar past prima in het huidige warme weer seizoen.

De uptempo songs Me & You en Ready to Roar zijn songs waar je vrolijk van wordt. Het is exact de country dat je mag verwachten en Willie Nelson weet dit samen met Dolly Parton op zo’n manier weer te geven dat het legendarisch is. De wietrokende muzikant is al zo vaak opgepakt wegens bezit van wiet, wapens en wangedrag dat hij de lessen des levens kent. Met zijn 4 maal  getrouwd te zijn is hij ook gewaagd in de liefde. De man weet  hier prachtige verhalen over te vertellen. ‘Something You Get Through’ is een oproep dat je niet moet stoppen met de liefde als het even tegen zit, maar dat het een fase is. Of het titelstuk  en Don’t Tell Noah zijn mooie verhalen van de oude man die terug kijkt op zijn leven. Hij leeft nog en dat verrast hem zelf wellicht nog het meest. ‘Heaven is Closed’ voor hem. Terwijl  hij met ‘I Ain’t Got Nothing’ zijn verhaal vertelt dat hij weer eens dat hij door de belasting werd geplukt. 16,7 miljoen dollar is niet wat iemand snel op de plank heeft liggen. En dat geldt ook voor Nelson. Of het allemaal in rook is opgegaan zegt hij niet, maar dat er in 1990 niets meer te halen viel was duidelijk. Het gaf hem wel het startsein om weer het podium op te moeten. Dat hebben we er wel weer aan te danken en zodoende hebben we inmiddels zijn.

Willie Nelson hoeft niets meer te bewijzen. Het is een oude man die met zijn verhalen terugblikt op zijn leven. ‘I’ll Try To Do Better Next Time’ is een mooi verhaal hoe hij ten opzichte van the Lord heeft geleefd en dat hij het beter zal doen wanneer hij een nieuwe kans krijgt.

Country

Deel via social media: