Zoek...
Willy and the Bandits – Paths

Willy and the Bandits – Paths

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-01 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
7,5

Willy and the Bandits – Paths

De Britste blues rock act stond de afgelopen maand in Nederland in Paradox Tilburg en de Boerderij van Zoetermeer. Hier wist de band al wat nieuwe songs van het inmiddels vijfde album te presenteren.

De band weet hun inspiratie te putten uit de oude classic rocksound van de jaren 60 en 70 . Door gebruik te maken van extra instrumenten waaronder de djembe, Udu en indiaase klankschalen. Het maakt een nummer als ‘Chakra’ heerlijk swingend. Ook de stevige rock blijf aanwezig. Met ‘Find My Way’ met inmiddels tig aantal views en ‘Make Love’ weet men hun roots weer hoog te houden. Met de rap en hiphop in Keep It On The Down-low gaat de band even een andere richting op. Het swingt maar ergens wringt het ook weer wat. De extra sounds die we in de hip hop horen, passen ook prima in de blues rock met even een ander ritme. Toch is dit geen hiphop band en dat is ook wat hier wringt. Het album wordt hier wel divers van maar na wat draaibeurten slaan we dit nummer snel over.  Dan passen de songs als ‘Judgement Days’ en ‘How Long’ dichter bij de band en hun geluid, is zit hier ook veel variatie in de songs.

Prima album en de band mag snel weer terug komen om het te bewonderen voor degene die de bovenstaande gigs niet hebben gezien of beter gezegd de songs toen nog niet kenden. Nu valt het wellicht allemaal beter op hun plek.

Pop / Rock

Deel via social media: