Zoek...
Wire – 10.20

Wire – 10.20

Label: Pink Flag / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-06-20 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie / Pop / Post Punk / Rock
8

Wire – 10.20

Het is een mooi jaar voor de liefhebbers van de Britse band Wire. De tour van de heren ging niet door en hier is dan het album dat men productioneel heeft kunnen afmaken en het is het tweede album al van dit jaar. Het jaar begon al met het heerlijke album Mind Wave en nu is er het album 10.20 met outtakes uit de periode 2010-2020.

De band Wire behoort tot een van de meest invloedrijke acts van de Britse indie alternatieve sound en Britpop. De band wist met hun underground sounds uit de jaren 80-90 een belangrijke plek in de muziekscene te veroveren.
Met dance songs en de opener ‘Boiling Boy’ waar industrial en dance gezamenlijk bijelkaar komen of het  stevige post punk van ‘Underwater Expirience’ of de indie song ‘Small Black Reptide’. De songs klinken op het eerst gehoor altijd wat gemakkelijk in het gehoor en uiteindelijk blijken de composities of bijgevulde instrumenten ingewikkelder te zijn . Het mainstream  ‘Wild Collides’ kent dan ook veel muzikale invulling dan wat op het eerste gehoor geregistreerd is.


Dit album kent de outtakes van de afgelopen tien jaar waar de band prima albums heeft gemaakt. Ze gaan nog steeds mee met de tijd en als dinosaurussen van de indie sound heeft men toch weer een prima up to date album weten te brengen.

Alternative / Indie / Pop / Post Punk / Rock

Deel via social media: