Zoek...
Nieuw album 40 jaar na eerste optreden

Nieuw album 40 jaar na eerste optreden

Label: Pink Flag /Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-01 07:00:00 • 1 min lezen

Alternative / Indie / Pop / Rock
8

Wire - Silver / Lead

Wanneer je op de datum van je eerste optreden een album uitbrengt is dat leuk, maar na 40! jaar is dit meer dan bijzonder.

De invloedrijke band dat de afgelopen jaren vele experimenten binnen hun muziek en geluid heeft gemaakt keert nu terug in een mainstream pop rock album. Toch is van hoog niveau. Door gebruik te maken van de mogelijkheden en geluiden binnen de synthesizers en producties, hoor je de uitgebalanceerde opbouw binnen de songs terug.
Maar het mag duidelijk zijn dat de post punkers de vlucht hebben genomen naar de wereld van de populaire muziek. Het recente titelloos album was al een stap in die richting. Het album is zo goed ontvangen dat de outtakes een jaar later een release kende. Nu met “Silver/Lead” gaat men nog een stapje verder “Forever and a Day”, “Sonic Lens” en “This Time” zijn toch reguliere popsongs te noemen. Hoewel ze wat trager en raadselachtige invulling hebben, zijn de songs melancholisch en nog steeds curieus in de teksten.

Met het titelnummer eindigt het album. Een nummer dat het meest in de oude stijl van Wire terug komt. Het 15de album van Wire is tevens met een 80 pagina’s boekwerk verkrijgbaar.

Alternative / Indie / Pop / Rock

Deel via social media: