Zoek...
Within Temptation - Resist

Within Temptation - Resist

Label: Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-17 07:00:00 • min lezen

Gothic / Metal / Rock
8

Within Temptation – Resist

Met Within Temptation hebben we als Nederland naast de DJ’s een waardig muzikaal export product. De band uit Waddinxveen heeft een naam over de hele wereld en met de titel van het nieuwe album Resist geeft men een overdenking mee.

De zware metalen en het bombastisch geluid klinkt weer vertrouwd met ‘The Reckoning’. Stevige kost voor de mannen en het lichte galmend stemgeluid in het rustig en zwevende ‘Endless War’ is een sound waarbij de vrouwelijke fans aanspreekt. De Gothic koren horen we op de achtergrond, waardoor het oeroud robuuste geluid wordt vermengt met de huidige poprock sound. Hier passend de teksten van ‘Holy Ground’ en de zware drums van met strijkers in het patriottische ‘Raise Your Banners’ en ‘Supernova’ helemaal bij.  

Nu er families met kinderen worden gesticht, laat nieuwe songs op zich wachten maar het is ook een proces van rijpen. De overdenking van het recente album Hydra bracht al een mooi album. Resist is net zo uitgewerkt en gedreven. Misschien is het voor de een voorspelbaar album, voor de ander een prachtige opvolger. Maar Within Temptation brengt wat van hen wordt verwacht. EEN wereldalbum!

Gothic / Metal / Rock

Deel via social media: