Zoek...
Wooden Faces – Flying the Wrong Way

Wooden Faces – Flying the Wrong Way

Label; gentleman recordings

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-15 07:00:00 • min lezen

Folk / Pop / Singer-songwriter
8

Wooden Faces – Flying the Wrong Way

Twee jaar geleden vierden the Levellers hun 30 jarig bestaan en weet voormalige Wonder Stuff gitarist Dan Donnelly nu een nieuw project te starten. Samen met Gouven Hamel (The Celtic Social Club) en Anth Mills wordt een plan uitgedacht.

Flying The Wrong Way is tegelijkertijd op twee manieren opgenomen: digitaal en analoog. Elk signaal werd gesplitst, één werd op tape opgenomen en één ging naar een computer. Dit werd nog een grote uitdaging. Goulven, woonachtig in Frankrijk, vloog naar Engeland om in 24 uur alle gitaarpartijen op te nemen. Het trappenhuis was de galmkamer. Alle achtergrondzang en percussie werden tegelijkertijd in dat trappenhuis uitgevoerd omdat er een beperkt aantal kanalen was om op te nemen.

Het album telt elf songs. Van gevoelige singerssongwriters songs waaronder ‘Trust Me’ tot stevige rocknummers als ‘Flowers of Regret’ en ‘Doubts’  wisselen elkaar af.
De invloed van Tom Petty, The Smiths en R.E.M. zijn hier ruim aanwezig. De folksound horen we terug in ‘Speed of the Sound of Loneliness’ al is Give Your Love Away een van de mooiste songs van dit album. De drama in de stem van Donelly mengt zich met de Petty drive in dit nummer.

Geen enkele song is via online streamingsdiensten te beluisteren en is alleen op cassette verkrijgbaar.  De cassette is bedoeld als uniek middel om de muziek te beluisteren.
De analoge versie is alleen op cassette verkrijgbaar. Hierbij is de muziek opgenomen, gemixt en gemasterd met uitsluitend analoge apparatuur direct op de cassette. De digitale download is bewerkt, gemixt en gemasterd met behulp van geavanceerde technologie. Dit met de bedoeling om duidelijk te maken wat het verschil tussen beiden is. Deze samen vormen een unieke manier om muziek te vereeuwigen!

 


 

Folk / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: