Zoek...
Wooden Shjips - V

Wooden Shjips - V

Thrill Jockey records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-14 07:00:00 • min lezen

Psychedelia / Rock
7,5

Wooden Shjips – V

Het viertal komt uit San Francisco en weet een mix te maken van psychedelische rock met experimentele uitstapjes binnen de songs. Het doet denken aan de oude bands als the Doors en Soft Machine. Ditmaal gaat het vooral om de gitarist Ripley Johnson. Weinig zang en veel gitaar.

De maan speelt tevens in de band Moon Duo. Maar met dit vijfde album weet de band hun reputatie wederom waar te maken. De basis van enkele akkoorden een bedje van 60 toetsen met daarover solo’s van slepende gitaren en hier en daar iemand die een tekst meezingt of als storytelling zijn verhaal doet. Het album begint vooral relaxt met ‘Eclipse’ en ‘In the Fall’. Met ‘Red Line komt de vaart er in., al blijft het heerlijk spacy. Door de songs optimaal te vullen met herhalingen en solo’s  zijn ‘Staring At The Sun’ (doet erg denken aan Lou Reeds ‘Walking on the Wild Side’) en het ‘Ride On’ uitgesponnen tot ruim 7 minuten durende songs.
Zo zie je maar dat de een met 10 songs amper een half uur vult en deze heren met 7 songs bijna de 45 minuten op een album vol speelt. Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit wat het brengt en dat zit met deze psychedelische rockers wel goed.

Psychedelia / Rock

Deel via social media: