Zoek...
Woodkid – S16

Woodkid – S16

Label: Island rec. / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-25 07:00:00 • min lezen

Electronic / Indie
8

Woodkid – S16

Het is bijna 10 jaar geleden dat de eerste ep van Woodkid verscheen. Daarna is de Franse singer-songwriter in de schaduw van anderen beroemd geworden. Yoann Lemoine tekende als video regisseur voor de clips van Pharrel Williams, Katy Perry, Taylor Swift en Lana Del Ray. Zijn eigen muziek bleef een lange tijd onder de radar al wist hij met het album The Goden Age prima te scoren. Nu is er het derde album S16.

Een album die aan een kant filmische songs bevat zoals ‘Highway,  ‘In Your Likeness’ en het mooi intieme ‘Enemy’ maar gelijk ook wel een sfeer van dance pop kan creëren  met ‘Goliath’.
In het geheel doet de muziek denken aan Depeche Mode die een afspraak heeft gemaakt met Asgeir om zijn songs uit te gaan voeren. Het is afwisselend, sfeervol en spannend.
De muziek sluit dan ook niet aan bij de artiesten waarvoor hij de video’s maakt. Wellicht huren zij hem in omdat hij een prachtig gevoel heeft voor een artistieke  vrije sfeer. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in het nummer ‘Reactor’ en het wat t hoog genomen ‘Drawn To You’.
Al is het in zijn totaliteit een prachtig sfeervol album dat het goed kan gaan doen in de donkere dagen voor kerst.

 

Electronic / Indie

Deel via social media: