Zoek...
Woods – Love is Love

Woods – Love is Love

Label: Woodsist

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-01 07:00:00 • min lezen

Folk / Psychedelia
7

Woods – Love is Love

De psychedelische indie folk pop van de Amerikaanse band Woods weet heerlijk luchtige pop te fabriceren al is men erg maatschappelijk georiënteerd. Men schreef het album tijdens de verkiezingsperiode en komt dan tot de conclusie “Love Is Love”.

Het titelstuk kent een continuïteit van deze woorden dat als herhaling door het gehele nummer wordt gevlochten alsof er verder ook niets meer zou zijn. Met ‘There Is A Bleeding…. ‘ start het volgende nummer “Bleeding Blue” en dan gooit de band het over een andere boeg. Muzikaal blijft het fris en gezellig met de blaasinstrumenten en het lichte orgeltje. Al heeft men het deuntje wel erg vaak ingespeeld. De heldere klanken die doen denken aan een kindermobiel openen het nummer “Lost in the Crowd”.

Het geeft de humor en tegenstelling van de band aan. Het ruimt 10 minuten durende instrumentale nummer “Spring in the Air” staat op dit album centraal. Het is mooi uitgewerkt gebalanceerd muzikaal tussen het hypnotiserend en meeslepende klanken. Het is relaxt en prachtig om hiervoor alleen al het album aan te gaan kopen.  “Hit The Drum”  je blijft  in de sfeer al merk je dat de teksten je ook weer op aarde brengen. Verrassend album!

 

Folk / Psychedelia

Deel via social media: