Zoek...
Wouter Hamel - Amaury

Wouter Hamel - Amaury

Label: V2 records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-11 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Wouter Hamel – Amaury

Als zanger, artiest en muzikant timmert Wouter Hamel tien jaar lang aan de weg. Op het debuut Hamel (2007) brak hij door als troubadour en jazzvocalist in Nederland, Duitsland, Japan en Korea. Het komende vijfde album AMAURY is Hamels meest veelzijdige en eerlijke plaat tot nu toe.
De albums Lohengrin en Pompadour zijn als het ware een opmaat geweest voor dit nieuwe album. De wat donkere kant van Hamel dat op die albums te horen is krijgt met Amaury een andere wending.

Het album dat met Andy Platt is opgenomen, geeft een frisse kijk van Wouter Hamel op de wereld. Met “Stray Cat” gaat Hamel weer door de wereld. Als een zwerver door de straten bekijkt hij de wereld in een notendop.  “Hey Now” en “Soul Sold” zijn de weerspiegelingen van wat hij heeft gezien en herkent in zijn eigen leven. De songs doen meer pop aan dan het klassiek geschoolde jazz. Het is fris en prettig om naar te luisteren. Wanneer dit als pop act wordt gepresenteerd, zou het internationaal goed kunnen gaan scoren.  De vocalen van de close harmony song “Shackled” is een prettige toevoeging aan het geheel. Het laat de grote diversiteit van de man zien.  Om uiteindelijk het album te sluiten met “When All The Bars Have Closed” is het verhaal weer rond.

Wouter Hamel heeft met dit album een mooi en positief album gemaakt dat niet alleen voor jazz liefhebbers toegankelijk is.

 

Pop

Deel via social media: